VESTERBRO VASEN
– en hyldest til Vesterbro

Vesterbro er en af de mest inspirerende steder at finde i København. Gennem årtier har Vesterbro været hjem for et væld af mennesker med forskellige baggrunde – alt fra studerende og børnefamilier til kunstnere og indvandrere fra hele verden. Vesterbro er stedet hvor sammensætningerne mødes – rebelsk, kreativ og temperamentsfuld og samtidig cool, afslappet og åben.

Inspireret af Vesterbros multifaceterede personlighed har Lyngby skabt en vase der indfanger det oprørske og ekspressive samt det cool og underspillede.

Lyngby er et dansk designfirma, der genopdager og genskaber brugskunst fra vores fælles skandinaviske designarv og –tradition. I 2012 relancerede vi den ikoniske Lyngby vase og vi er stolte over at kunne introducere det næste skud på stammen – en hyldest til Vesterbro – den originale Vesterbro Vase.

Formen og glassuren

Vesterbro vasens organiske form leder tankerne hen mod blomsterknopper eller spirer der bryder igennem jordens overflade, men også mod eukalyptusfrugter eller kastanjens piggede skal. Med sin form skaber den et spændende og betagende spil, der ændres for hver vinkel man beskuer vasen på. Dette giver Vesterbro vasen en særlig skulpturel kvalitet, der gør at den kan stå alene, men også i kombination med årstidens blomster.

Vesterbro vasen besidder en dualitet i sit udtryk – larmende og stille, dekadent og underspillet på samme tid. Den matte mørkegrønne glasur og den udtryksfulde og kaotiske form skaber et poetisk samspil, der er komplekst og simpelt på en og samme gang.

Et frisk pust i det skandinaviske hjem

Vesterbro vasen hører hjemme i det moderne skandinaviske hjem. Med sin organiske form og dybe grønne glassur kan den give et dramatisk indslag i et minimalistisk nordisk hjem eller tilføje en ny kompleks tone til det bløde bohemehjem, med loppefund og dybe farvetoner.

Lad Vesterbro vasen stå alene som en skulptur eller lad årstidens blomster udfolde sig på en helt ny måde. Vesterbro vasen kan også skabe et smukt samspil med andre vaser af samme eller af modsat karakter.

Vesterbro vasen er 20 cm høj, fremstillet af keramik og findes med hvid, mat sort og mat grøn glassur.

Vejledende udsalgspris: 349,95 kr.


 

LYNGBY ÅBNER BRAND STORE PÅ STRØGET I KØBENHAVN

Lyngby Brand Store 10-11-2015

Siden relanceringen af den populære Lyngby vase i 2012 har Lyngby  haft stor succes, og den riflet Lyngby familie har siden stødt vokset sig større. Senest har det smukke riflede spisestel fra Lyngby taget danskerne med storm, og stellet ligner allerede en moderne klassiker.

Nu åbner Lyngby den første Brand Store på et af de mest centrale steder i København, nemlig på Strøget nærmere bestemt Frederiksberggade 8.

“Lyngby er vokset eksplosivt i de seneste år. Vi udvider vores sortiment løbende og udvikler hele tiden nye produkter. Derfor er en fysisk butik det logiske næste skridt at tage. Efter lang tids søgen har vi fundet et fantastisk lokale og får nu mulighed for at komme i tæt kontakt og i dialog med de kunder, der holder af det originale porcelæn”, fortæller ejer af Lyngby, Daniel Hilfling.

Tirsdag d. 10. november kl. 10 slås dørene op til det riflede univers, og firmaet bebuder, at butikken udover naturligvis at byde på hele Lyngby sortimentet også vil fungere som platform for fremtidige Lyngby-events.

Der bliver helt klart noget at glæde sig til, og det kan betale sig at være på pletten på åbningsdagen, for de første 100 kunder får en gratis Lyngby vase med hjem.

Lyngby Brand Store
Frederiksberggade 8
1459 København K
Åbningstider:
Man-tor 10-18
Fre-lør 10-19
Søn 10-17


LYNGBY VASEN I DRAMATISK SORT MARMOR

lyngby_vasen_black_ruivina_marble_miljoe

Den smukke rillede Lyngby vase er blevet ikonisk og folkekær, og i 2016 er det 80 år siden, den blev introduceret. 80 år er bestemt værd at fejre, og Lyngby gør det med manér med en super elegant jubilæumsudgave i sort marmor med en levende hvid marmorering, der gør vasen til en skulptur i sig selv.

Lyngby vasens eksplosive comeback de seneste år har gjort den stilrene vase til et designikon med den stramme, klassiske form, og den sorte portugisiske ruivina mamor fremhæver den doriske søjleform til perfektion. Den blankpolerede overflade giver marmoren en blød silkemat overflade, som man bare må røre ved, og den naturlige hvide marmorering, som er forskellig fra vase til vase, gør hver eneste marmorvase til et unikum.

Den populære vase blev oprindeligt fremstillet på Porcelænsfabrikken Danmark fra 1936 og frem til fabrikken i Lyngby lukkede i 1969. Vasen er forståeligt nok siden blevet et samlerobjekt med sin enkle søjleform, der passer lige godt til det strømlinede hjem som til loppefundshjemmet. Og der er godt nyt til alle Lyngby-lovers: Jubilæumsåret er kun lige begyndt. Der venter flere overraskelser forude i det kommende år…

 

Lyngby vase i sort marmor, 20 cm, 999,95 DKK
Lyngby vase i sort marmor forhandles eksklusivt hos udvalgte forhandlere fra ultimo november.


JUBILÆUMSVASE I HVID MARMOR

lyngby_vasen_black_ruivina_marble_miljoee

2016 er det 80 år siden, at den folkekære Lyngbyvase blev introduceret første gang. Lyngby tyvstarter fødselsdagsfesten allerede nu og hylder den ikoniske vase med en helt særlig jubilæumsversion i hvid marmor.

Lyngbyvasen har de seneste par år fået noget af et comeback og i dag er den stilrene vase blevet et designikon blandt danskerne. Vasens form, er inspireret af den klassiske antikke doriske søjle, og den nye jubilæumsvase er fremstillet i hvid portugisisk estremoz marmor. I denne nye og ædle version fremstår vasen helt ren, og som en klassisk skulptur får den en nærmest monumental karakter.

Den populære vase blev oprindeligt fremstillet på Porcelænsfabrikken Danmark fra 1936 og frem til fabrikken i Lyngby lukkede i 1969. Vasen er forståeligt nok siden blevet et samlerobjekt med sin enkle søjleform, der passer lige godt til det strømlinede hjem som til loppefundshjemmet.

Med Lyngbyvasen i hvid marmor skyder Lyngby jubilæumsåret i gang med manér.

Jubilæumsåret slutter ikke her. Der venter flere overraskelser forude i det kommende år. Blandt andet kan vi allerede nu løfte sløret for, at Lyngby også lancerer jubilæumsvasen i sort marmor. Vi glæder os allerede.

 

Lyngbyvase i hvid marmor, 20 cm, 999,95 DKK
Lyngbyvase i hvid marmor forhandles eksklusivt i Illums Bolighus fra november.


SOFISTIKEREDE SORTE RILLER
– mystik på middagsbordet

lyngby_wb6210

Der er noget på en gang topraffineret og en lille smule mystisk over sort, og det gælder i høj grad også det nye klassiske Lyngby stel i den velourbløde matsorte udgave. De sorte tallerkener fremhæver maden med sin diskrete matte baggrund, så selv frikadeller og stuvet hvidkål kommer til at ligne noget fra en Michelin-restaurant. Men det er selvfølgelig mere end tilladt at anrette mere eksotiske scoreretter på det labre sorte stel.

Dæk bordet helt i sort og gråt, eller gør det grafisk med en sort/hvid mønstret dug. Placer tallerkenerne direkte på plankebordet eller brug mormors hvide damaskdug og arvesølvet – det hele fungerer, for det sorte Lyngby stel har sin helt egen personlighed, som du frit kan matche med din egen stil.

Lyngby stellet omfatter i første omgang middagstallerken, frokosttallerken, stor og lille dyb tallerken samt stort og lille termokrus.

 

Lyngby termokrus, 30 cl, hvid eller mat sort
Lyngby termokrus, 10 cl, hvid eller mat sort
Lyngby middagstallerken, 27 cm, hvid eller mat sort
Lyngby frokosttallerken, 20 cm, hvid eller mat sort
Lyngby dyb tallerken, 23 cm, hvid eller mat sort
Lyngby dy tallerken, 21 cm, hvid eller mat sort